NA24.no

(Scanpix)

Brutal undertøyssuksess

Sist oppdatert:
Ekstremsporten Ultimate Fighting har en uventet bieffekt.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

I USA er Alex Karalexis, John Alessio og Dennis Davis blant de mest populære innen ekstremkampsporten Mixed Martial Arts. Disse hardtslående guttene har også undertøyet felles, og det blir det penger av, ifølge business.dk.

NA24 - din næringslivsavis

Det danske undertøysmerket Nation Up North har nemlig skutt gullfuglen etter at Alex Karalexis agent fikk et par vareprøver. Siden den gang har det ført til et noe spesielt nisjemarked som undertøysdesigneren Nanna Trier setter pris på.

- Utviklingen var uventet, men det er jo ett opplagt marked og det er spennende når den slags ting skjer, sier Nanna Trier, ifølge business.dk.

Multimilliardindustri
Og at det ligger penger i undertøysindustrien er det ingen tvil om. Bare den europeiske undertøysindustrien alene har tidligere vært anslått til å være verdt hele 125 millarder kroner, ifølge AFP. Ettersom pengene er så enorme er også oppfinsomheten stor.

For eksempel tjener et firma millioner på å selge truser med innebygd susp. Det australske selskapet AussieBum selger trusen «Wonderjock», som skal få trusen til å se «utfylt» ut til enhver tid. Selskapet tjener millioner på trusesalget.

På selskapets nettside koster en slik truse 15,42 dollar, og ifølge Trendhunter Magazine hadde selskapet i mai solgt 250.000 eksemplarer. Det betyr at selskapet har hatt en omsetning på over 23 millioner kroner.

- Størrelsen teller
- Størrelsen teller virkelig for den moderne mannen, og jeg tror badedrakter er der denne teknologien virkelig behøves, sier badebuksegrunnleggeren Sean Ashby, ifølge Magazinet.

Selskapet lanserte for noen måneder siden også badebuksen med innebygd susp, og i starten ble det solgt over 2.000 eksemplarer hver eneste dag.

Uten en tråd
Her hjemme har blant annet Kari Traa skjønt at det kan være penger å hente på undertøy.

For noen år siden vakte det stor oppstandelse da Traa poserte truseløs på en magasinforside, men for et år siden viste Traa trusen sin i form av en undertøyskolleksjon i ull, som da hadde vært i emning i to år gjennom et samarbeid med undertøyprodusenten Janus.

- Og så kan den brukes som hodeplagg også da, lo Traa, og tredde trusen over hodet da trusen ble presentert.

Les mer her: Traa viste trusen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere