Brygger opp til budkamp

Tyskere ønsker å gjøre seg mer fruktbare.

Den tyske legemiddelkjempen Merck byr opp til budkamp om MediCult. Mandag har de annonsert at de vil fremme et tilbud på samtlige aksjer i MediCult og er villig til å betale 13,5 kroner per aksje. Oppgjør vil skje kontant og det priser MediCult til 383 millioner kroner.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Tidligere har det svenske selskapet Vitrolife lagt inn et bud på alle aksjene i MediCult, men der vil oppgjør skje i aksjer.

Tilbudet fra Merck inneholder en premie på 65 prosent sammenlignet med hvor aksjekursen lå i forkant av budet fra Vitrolife, og 27 prosent høyere enn sluttkursen fredag og dermed budet fra Vitrolife.

Styret i MediCult har allerede bestemt seg for å anbefale budet fra Merck, og avgjørelsen er enstemmig. Så langt har de fått forhåndsaksepter på 16,1 prosent, og det inkluderer aksjene som er kontrollert av styremedlemmer og administrerende direktør. Forhåndsakseptene er gitt med forbeholdet at det ikke kommer et nytt konkurrerende bud som ligger høyere og Merck har fire dager på å matche budet.

Merck skal gjennomføre en due diligence og skal være klar til å fremsette et bud før 6. mars. Blant vilkårene i budet er at det oppnås aksepter for mer enn 90 prosent av aksjene.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.