NA24.no

Bryggeriene får vann på mølla

Sist oppdatert:
Folk tømmer butikkhyllene for vann og telefonen står knapt stille hos bryggeriene.

Samtlige vannprodusenter merker kraftig økning i salget etter at den farlige giardia-bakterien ble oppdaget i Oslos drikkevann.

NA24 - din næringslivsavis

- Det er uvanlig stor etterspørsel fra utsalgsstedene i dag, forteller Stein Rømmerud, kommunikasjonsdirektør i Coca-Cola. De har satt inn ekstra skift i Fyresdal i Telemark, hvor deler av Bon Aqua-produksjonen ligger.

- Ekstra buffer
- Vi har en ekstra buffer med vannproduksjon på lager og det skal vi sørge for å få distribuert til de utsalgsstedene som går tom først og så setter vi i gang ekstra produksjon, legger han til.

Situasjonen er den samme i Bergen. Der har Hansa Borg merket økt pågang fra butikker som er i ferd med å gå tom for Olden, som produseres innerst i en smal fjord på Vestlandet.

- Vi merker økt etterspørsel, sier Elisabeth Frugård til NA24.

Salgsøkning i 2004
Da det samme skjedde i Bergen for tre år siden, merket de en vesentlig salgsøkning for Olden. Høsten 2004 ble minst 6.000 mennesker i Bergen smittet av den aggressive mageparasitten giardia.

- Vi har nok vann, men det er ikke sikkert vi har vannet i beredskap i Oslo nå. Vi kjører ned fra Imsdal og er i full beredskap, sier Hanne Bügel, som er kommunikasjonssjef i Ringnes.

Også hun forteller om uvanlig stor pågang fra butikkene og de tapper kontinuerlig i Imsdalen i Østerdalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere