NA24.no

Brynestad ferdig i Lyn

Sist oppdatert:
Lyn kjøper FC Lyn Oslo AS for krone, og Atle Brynestad sletter gjelden på 16 millioner.

Det fremgår av en pressemelding fra Oslo-klubben.

NA24 - din næringslivsavis

Mot underskudd på 72 mill.
- Utover denne pressemeldingen vil det ikke bli gitt ytterligere kommentarer til avtalens innhold, heter det i meldingen fra klubben.

NA24 har tidligere skrevet om de omfattende økonomiske vanskene FC Lyn Oslo befinner seg i. Underskuddet i år er tidligere anslått til mer enn 30 millioner, og klubben har presentert potensielle investorer for tap på rundt 72 millioner i 2008, 2009 og 2010.

- FC Lyn Oslo og CG Holding ble i dag enige om en avtale hvor samtlige aksjer i FC Lyn Oslo AS kjøpes av klubben for en krone. Partene har gjennom konstruktive og løsningsorienterte forhandlinger blitt enige om vilkår som begge parter er godt fornøyde med, skriver klubben i presemeldingen.

Les også: Lyn sitter på en tapsbombe

- Punget ut 151 mill.
De siste ukene har det pågått en stillingskrig mellom klubbledelsen og eier Atle Brynestad, som hevder å ha investert rundt 151 millioner i laget siden overtagelsen i slutten av 1998. Dette inkluderer sponsing og underskuddsdekning.

Brynestad har krevd at Lyn selger spillere for å dekke inn den økende gjelden. På et tidspunkt i sommer hadde Oslo-laget mer enn ti millioner i ubetalte regninger.

- Som en del av avtalen sletter CG Holding all konserngjeld til FC Lyn Oslo AS som i dag er på 15,95 millioner kroner. Klubben er meget takknemlig for dette, heter det i pressemeldingen.

Les også: - Lyn styrer mot stupet

Fordeler penger fra spillersalg
Avtalen mellom Lyn og Brynestad innebærer at pengene fra et salg av den attraktive angriperen Odion Jude Ighalo skal fordeles mellom klubben og Brynestads CG Holding.

- Det er klubben, gjennom behandling i sportslig utvalg (SU), som beslutter et eventuelt salg. I en overgangsfase vil klubbdirektør Erik Langerud fungere som leder i SU. Dette skjer med virkning fra i dag, heter det.

Dermed er ikke lenger Brynestad-kamerat Ole-Ray Grødseth leder av klubbens sportslige utvalg.

Grødseth ut av utvalg
Grødseth og klubbledelsen har ikke vært bestevenner de siste dagene, etter at den tidligere Lyn-sjefen har gått hardt ut og kritisert Lyn-ledelsen for manglende vilje til å selge Odion Jude Ighalo.

- Med dagens enighet er en 10 års lang epoke i Lyn sin historie over. Gjennom disse årene har Lyn utviklet seg til å bli en stabil klubb i toppen av norsk fotball. Lyn og Atle Brynestad vil med dette takke for et langt og godt samarbeid, og ønsker hverandre lykke til i fremtiden.

NA24 har tidligere skrevet at Lyn håper å få inn rederarving Tom Bergesen, IT-topp Øystein Moan og milliardær Torstein Tvenge på eiersiden.

Les også: Disse kan kjøpe Lyn

NA24 kommer med mer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere