NA24.no

Bryr seg ikke om Hydro-bråket

Ledelsen i Hydro hudflettes av politikerne. Aksjemarkedet bryr seg ikke.

Finansmarkedene liker svært dårlig usikkerhet, men reaksjonene rundt Jan Reinås avgang er delte. Enkelte mener at Hydro-aksjonærene har blitt tapere etter bråket rundt opsjonsavtalen til Hydro-ledelsen.

NA24 - din næringslivsavis

- London bryr seg ikke
Ifølge en aktør i London har ikke helgens Hydro-bråk påvirket miljøet i den britiske finanshovedstaden.

- Ikke sett mye skriverier om det fra gutta enda, skriver han i en e-post til NA24.

Samme reaksjon kommer det fra flere andre hold.

Oljeselskapene faller
De to oljeaksjene faller tilbake sammen med sektoren internasjonalt. Uroen i finansmarkedene har smittet over på oljeprisen og bidrar sammen med økte tilbud fra OPEC til at oljeprisen faller tilbake. På råvarebørsen i London har oljeprisen falt 1,34 prosent til 73,75 dollar og kommer på toppen av fallet fredag ettermiddag.

Like etter lunsj er aksjene ned henholdsvis 1,91 prosent til 166,50 kroner og 1,84 prosent til 213 kroner.

Både Norsk Hydro og Statoil er notert på børsen i New York og mandag ligger aksjekursene for de to fusjonskameratene rundt nivåene der aksjene endte fredag i USA.

Irak-skandalen
En analytiker trekker frem sammenligningen med da Statoils ledelse måtte trekke seg etter Irak-skandalen, skriver Dow Jones Newswire. Statoil ble innblandet i korrupsjonsanklager i forbindelse sitt engasjement i Iran, men aksjekursen ble ikke straffet.

Det samme sier en analytiker til NA24. Opsjonsbråket og Reinås sin avgang har ikke noen innvirkning på Hydro eller Statoil-kursen, men bråket kan påvirke hvordan investorene vil forholde seg til Hydro i det lengre bildet.

Det at Jan Reinås tok sin hatt og gikk fra Hydro-roret har ikke engasjert stort. Aktørene trekker frem at presset fra regjeringen gjennom nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen ikke er et tegn på god eierskapsstyring. Reaksjonene kan bli langt større om konsernsjef Eivind Reiten må gå fra sin stilling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere