NA24.no

Bryr seg ikke om Hydro-smell

Sist oppdatert:
Stigende oljepris skygger over en uventet skrell fra fusjonskameratene og sender Oslo Børs opp.

Oslo Børs tar sats og stiger mot nye rekordhøyder. Hovedindeksen klatrer 0,87 prosent til 460,87 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Kaldere vær i USA og Europa gjør at oljemarkedet venter at økt etterspørselen etter fyringsolje skal føre til en oppgang i oljeprisen. Et fat nordsjøolje med levering i mars koster 55,54 dollar. Det er en oppgang på 0,45 prosent ved råvarebørsen i London. Strykingen i oljeprisen blir delvis motvirket av en svekket dollar.

Klikk her for å følge oljeprisen

Fusjonskameratene Norsk Hydro og Statoil har gått gjennom selskapene og funnet mer gjeld enn tidligere antatt. Statoils netto rentebærende gjeld har økt til mellom 24 til 25 milliarder kroner ved utgangen av 2006 fra opprinnelig 14,3 milliarder kroner. Hydros olje- og gassdivisjon har samtidig blitt belastet med 1 milliard kroner rentebærende gjeld.

Verre er det at Hydro nå melder om et spøkelse i forbindelse med Spinnaker-kjøpet fra høsten 2005. Front Runner-feltet som Hydro fikk med i forbindelse med kjøpet av Spinnaker nedskrives med 462 millioner dollar etter skatt på grunn av en lavere produksjonsprofil og høyere utviklingskostnader enn tidligere antatt. Nedskrivningen utgjør 710 millioner dollar før skatt, eller 4,5 milliarder kroner.

Markedet virker ikke være overrasket over de nye detaljene som kommer frem etter gjennomgangen. Statoil-aksjen stiger 0,30 prosent til 166,25 kroner. Hydro klatrer 0,25 prosent til 199,50 kroner.

Kjell Inge Røkke har blitt knyttet som en mulig kjøper av oljeselskapet DNO. Finansavisen skriver at Aker-systemet kan være villig til å se nærmere på DNO. Aksjekursen i DNO stiger 1,67 prosent til 12,78 kroner.

IT-selskapet Inmeta stiger 14,94 prosent til 5 kroner og topper vinnerlisten, mens PSI Group klatrer 5,47 prosent til 27 kroner. Lerøy Seafood stiger 4,89 prosent til 118 kroner.

Forsikringsselskapet Bluewater faller 3,18 prosent til 53,25 kroner. I forrige uke leverte selskapet et solid resultat for fjerde kvartal og fikk et løft på tallene.

Klikk her for å følge Oslo Børs

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere