Bryter forhandlingene

Edda Media og Dagsavisen kom ikke frem til løsning om oppkjøp.

22.01.08 15:38

Det blir ikke til at Edda Media går inn på eiersiden i Dagsavisen. De to partene har brutt forhandlingene om oppkjøp.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Økonomien styrte
- Vi har i fellesskap har vi funnet ut at grunnlaget for å gå videre ikke ligger der, sier direktør for utgiverspørsmål i Edda Media, Stig Finslo.

Etter det NA24 Propaganda forstår er det økonomiske aspekt som har satt en stopper for videre forhandlinger om en eventuell overtakelse.

- Det er riktig. Det vi har sett på er hvilke gjensidige synergier vi ville fått, og da har vi konkludert med at de ikke er tilstrekkelig at det ikke er grunnlag å gå videre på. Forhandlingene fra Eddas side har vært veldig grundige og profesjonelle, de har til tider blitt utskjelt i mediene. Vi har opplevd en skikkelig behandling og respekt for den profilen vi mener Dagsavisen må ha, sier avisens redaktør Carsten Bleness.

Da Dagsavisen var dialog med Dagbladet og A-pressen var trykkeriavtalen avisen har inngått med Schibsted Trykk et av ankepunktene.

- Det har ikke vært noe sentralt punkt, men det er klart at vi har kartlagt alle aspekter på en grundig måte, sier Bleness.

Går alene
Dagsavisen har tidligere vært på frierføtter for å finne pengesterke eiere, nå blir situasjonen en annen.

- Det var jo Edda som henvendte seg til oss i denne runden. Samtidig har vi gjort en grundig jobb med å forbedre økonomien, blant annet ved å legge ned søndagsutgaven og New York Times-bilaget fra begynnelsen av februar. Vi kommer ikke til å fokusere på å få inn eiere nå, men Dagsavisen snakker med dem som måtte være interessert, men det er ikke vårt fokus. Vårt fokus er å gå videre alene, sier Bleness.

- Hvor store er disse besparelsene?

- Vi snakker om betydelige beløp for Dagsavisen.

Mandag ble det klart at Dagsavisen får 6,4 millioner kroner i støtte fra stiftelsen Fritt Ord, i tillegg får avisen over tre millioner kroner for sin aksjepost i Morgenbladet.

- Hvordan vil disse pengene brukes?

- Det vil være en forbedret egenkapital, konkluderer redaktøren.

Har du medietips? Kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.