NA24.no


MÅ KUTTE: Sjefredaktør Øyulf Hjertenes i BT måtte informere redaksjonen om at 25-30 stillinger skal kuttes i 2016.
MÅ KUTTE: Sjefredaktør Øyulf Hjertenes i BT måtte informere redaksjonen om at 25-30 stillinger skal kuttes i 2016. Foto: Arne Ristesund

Inntil 15 personer får sparken i BT

Sist oppdatert:
Sjefredaktør Øyulf Hjertenes informerte de ansatte torsdag ettermiddag.

Like over klokken 12.00 sendte sjefredaktøren ut en fellesmail der han informerte om at det bare var 15 som hadde søkt om sluttpakke.

Dermed må avishuset gå til oppsigelse av inntil 15 redaksjonelt ansatte. Ledelsens ambisjon er å kutte 30 årsverk.

- Vi har ikke nådd målet

I mailen heter det blant annet:

«Vi har ikke nådd målet vi satte oss for den frivillige runden. Vi er nå i dialog med de tillitsvalgte om den videre prosessen. Mer info kommer i løpet av neste uke.»

I går skrev Nettavisen at det lå an til oppsigelser i BT. Mandag kveld hadde færre en 10 personer søkt om sluttpakker.

I oktober i fjor ble det kjent at hver femte redaksjonelle medarbeider i Bergens Tidende må gå. Mandag ble det kjent at avisen legger ned søndagsutgaven på papir.

Redaksjonen teller i dag rundt 130 medarbeidere, men avisen skal spare rundt 30 millioner kroner på kuttene. Redaksjonsklubben har akseptert styrets vedtak fra før jul om å kutte kostnadene med 30 millioner kroner i redaksjonen.

- Langt unna bedriftens mål

Leder for redaksjonsklubben Dag Idar Tryggestad fryktet at avishuset ikke skulle komme i mål med frivillig avgang.

Han sendte ut følgende fellesmail til redaksjonsklubbens medlemmer onsdag formiddag:

«Klubben holder selvsagt "kveldsåpent" dersom det er noen som lurer på noe i forbindelse med sluttpakkefristen som går ut i dag. Jeg er tilgjengelig på telefon og mail. Andre fra klubben kan svare i Krinkelkroken. Status er fortsatt at vi er langt unna bedriftens mål om 30 pakker. Det er varslet at bedriften vil informere om resultatet av søknadene i morgen. Det første formelle møtet om veien videre mellon klubb og bedrift er avtalt tirsdag i neste uke. Dag Idar»

Den 22. januar sendte også sjefredaktør Øyulf Hjertenes en fellesmail til ansatte i BT. I mailen skrev han blant annet:

«Når vi skal nedbemanne med 30 i redaksjonen, vil nedbemanningen også omfatte ansatte med lyst, motivasjon og kjærlighet til BT. Som organisasjon har vi valgt en løsning basert på frivillige åpne løsninger, slik at hver enkelt kan ta valg i sitt eget liv, uten å bli pekt på eller oppsagt. Skal vi komme i mål med dette må hver enkelt være helt ærlig med seg selv, sin egen kompetanse, resultater og motivasjon for jobbe i BT, og sterkt overveie alternativer.»

Sjefredaktør: - Blir tøffere

Videre skrev han:

«Pr. nå er det lite som tyder på at vi kommer i mål med frivillighet. Så, kjære alle sammen. Benytt rådgivere, snakk med lederen din og tenk alternativer. Frivillighet er målet nå, men da må 30 gode BT-ansatte ta valg for sitt eget yrkesliv.»

I mailen Hjertenes sendte 22. januar minnet han også om at bedriften går inn i en vanskelig periode dersom de ikke kommer i mål med frivillighet på sluttpakkene:

«Det er ennå 12 dager igjen til fristen går ut. Hvis vi kommer til neste steg i prosessen, blir det mye tøffere.»

Nettavisen har kontaktet Hjertenes, men han har ikke svart på noen henvendelser torsdag. Leder for redaksjonsklubben Dag Idar Tryggestad har heller ikke besvart våre henvendelser.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere