NA24.no

Bøtelagt etter revisornekt

En omstridt forretningsmann er dømt til å betale 200.000 kroner for å ha forhindret granskning.

Oslo Tingrett har idømt forretningsmannen Fredrik Kristian Lindegaard til å betale 200.000 kroner eller tilbringe 15 dager i fengsel.

NA24 - din næringslivsavis

Årsaken er at han er funnet skyldig i å ikke utlevert regnskapstall til revisor i forbindelse med en granskning av FL Holding.

Dommen er dermed i tråd med aktors påstand, og i domsslutningen skriver dommeren at det må legges stor vekt på allmennpreventive hensyn.

- Granskere har få virkemidler for å få utlevert nødvendige opplysninger til bruk under granskingen, og er derfor i stor grad avhengige av velvillighet fra selskapets side. Når det i et tilfelle som dette ikke medvirkes fra selskapets ledende organer, står granskerne uten mulighet til å oppfylle sitt mandat gitt av skifteretten, står det i dommen fra Oslo Tingrett.

- Mot uvillige selskap er i dag trussel om straff det eneste virkemidlet. Det er derfor nødvendig at det reageres med en bot av en viss størrelse for at det skal ha tilstrekkelig avskrekkende virkning å motarbeide granskerne, skriver Tingretten.

Det har ikke lykkes NA24 å komme i kontakt med Lindegaard eller hans advokat Thomas Berge ved advokatkontoret Elden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere