Buchardt og Stordalen vil bygge konserthus i Oslo

Hotelleier Petter Stordalen vil bygge konserthus på Filipstad.

Hotelleier Petter Stordalen vil bygge konserthus på Filipstad. Foto: Torstein Bøe

Hotellbaron Petter Stordalen og makkeren Arthur Buchardt vil gi Oslo symfoniorkester en 100-årsgave til en verdi av 2,5 milliarder kroner.

18.08.15 23:09

«Gaven» er et flunkende nytt konserthus på Filipstadkaia i Oslo, samt et hotell og et kongressenter, til 100-årsjubileet i 2019. Kostnadene beregner de to til 2,5 milliarder kroner, ifølge Aftenposten.

Filipstad ligger i selve indrefileten i tilknytning til fjordbyen og er en naturlig forlengelse av utbyggingen av Tjuvholmen, der Petter Stordalen allerede eier luksushotellet The Thief.

Saken fortsetter.

SAMARBEIDSPARTNER: Finansmann og eiendomsutvikler Arthur Buchardt. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Stordalen peker på «de enorme mulighetene som ligger der, både for Oslo og for oss som hotellaktører i Oslo og Norge». Han vil fullfinansiere prosjektet sammen med sin mangeårige samarbeidspartner Arthur Buchardt – hvilket blir godt mottatt av Oslo-Filharmonien, som ikke har klart å få offentlig finansiering til nye lokaler.


– Politikerne i Oslo slipper å miste nattesøvnen, de kan sove trygt. Det blir heller ingen debatt i bystyret i etterkant hvis det skulle blir dyrere enn forventet. I så fall blir det en diskusjon mellom oss og banken, sier Stordalen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.