NA24.no

Bud fra ukjent Fredriksen-rival

Sist oppdatert:
First Securities har på vegne av en klient fremsatt et bud på halvparten av aksjene i Eastern Drilling.

Før handelen startet på Oslo Børs ble aksjene i Eastern Drilling pauset. Årsaken var rykter som florerte i markedet om at selskapet var i ferd med å bli kjøpt opp.

Trøim avviser
Et av ryktene var at Norges rikeste mann, John Fredriksen, sto bak. Dette blir nå avvist.

- Er det dere som har lagt inn budet?

- Nei, kommer det kontant fra Tor Olav Trøim, John Fredriksens høyre hånd

Utpå morgenkvisten meldte Eastern Drilling at de var blitt kjent med et betinget tilbud om kjøp av aksjer i selskapet var blitt presentert til aksjonærer i selskapet.

En ikke identifisert kjøper tilbød 125 kroner per aksje betinget av aksept for minst 50 prosent av aksjene.

Ved utløpet av akseptfristen forelå det ingen transaksjon, opplyses det i en melding fra selskapet.

Det er First Securities som skal har fremsatt budet på vegne av en klient. Klienten vil ikke stå frem.

Spekulasjonene svirrer rundt i markedet på hvem det er som står bak budet. Smedvig sitter med like i underkant av 40 prosent av aksjene i Eastern Drilling.

I forbindelse med budkampen om Smedvig mellom SeaDrill og Noble ble det spekulert i at Noble kunne endte opp med Eastern Drilling.

Flere spekulasjoner
En annen mulighet er at Ocean Rig har lagt inn budet på halvparten av Eastern Drilling, noe Ocean Rigs toppsjef Geir Aune verken bekrefter eller avkrefter.

- Det har jeg ingen kommentarer til. Det er så mange rykter der ute, og vi kommenterer ingen rykter, sier Aune til NA24 iMarkedet.

Ocean Rig hentet i går inn 250 millioner dollar i et obligasjonslån gjennom meglerhuset Pareto Securitites, og selskapet har dermed penger i kassen til å kjøpe seg opp i riggselskapet.

Også Lime Rock Partners, et britisk fond, er nevnt som mulig interessent. Disse sitter allerede med en god porsjon av selskapet gjennom konvertible obligasjoner. Lime Rock var også med da First etablerte Eastern Drilling.

Emisjon?
Det går rykter i markedet om at SeaDrill skal gjennomføre en emisjon, og flere aktører knytter nettopp John Fredriksen og SeaDrill til Eastern Drilling. SeaDrill har fra før kontrollen over Smedvig som igjen kontrollerer Eastern Drilling.

Administrerende direktør Arve Andersson i Eastern Drilling forteller til NA24 iMarkedet at de ikke har fått noen indikasjoner på hvem som har lagt inn budet, og henviser til meldingen selskapet sende ut.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere