NA24.no

Bud på Sevan-enhet

Kjøpsinteresse har meldt seg til en av de flytende enhetene.

Sevan har fått inn et bud på en av de sylinderformede produksjonsenhetene. Den finansielle situasjonen gjør at de nå vurderer tilbudet.

NA24 iMarkedet – siste nytt fra finansmarkedene

I forbindelse med sin resultatpresentasjon opplyser Sevan at de diskuterer og vurderer ulike former for å styrke kapitalbasen. Det inkluderer blant annet salg, delvis salg og sales-leaseback av enhetene. Nå har de fått inn et tilbud på å selge den ene enheten. De opplyser ikke hvilken enhet det dreier seg om eller hvem som har fremmet budet.

Prisen skal reflektere den bokførte verdien på enheten. Selskapet har hentet inn Pareto og SEB Enskilda som finansielle rådgivere.

I fjerde kvartal fikk Sevan et underskudd før skatt på 63,9 millioner dollar mot 26,2 millioner dollar i tilsvarende periode året før. Driftsresultatet viser et tap på 78,3 millioner dollar mot 31,9 millioner i driftsunderskudd i fjerde kvartal 2007.

Før avskrivninger og nedskrivninger havnet driftsresultatet (EBITDA) på 61,6 millioner dollar i minus mot 27,8 millioner dollar i minus i samme periode året før.

Kostnader i forbindelse med mobilisering og installering av FPSO Sevan Hummingbord på Chestnut-feltet ble på 60,8 millioner dollar.

Driftsinntektene økte til 44,2 millioner dollar fra 31,6 millioner dollar.

Kontantstrømmen fra driften var på 30,1 millioner dollar i 2008, men nettokontantstrøm ble på minus 172,5 millioner dollar. Det innebærer at selskapet hadde 50,3 millioner dollar ved utgangen av året.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere