NA24.no

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Budsjett-lei børs

Sist oppdatert:
Investorene på Oslo Børs lot statsbudsjett være statsbudsjett og konsentrerte seg om aksjer.

Oslo Børs klarte ikke holde tempoet oppe mot slutten av dagen og falt tilbake etter at oljeprisen ble for tung. Nedgangen i oljeprisen var ikke dramatisk, men fraværet av gode nyheter sendte tungvekterne ned denne dagen.

NA24 - din næringslivsavis

Fredag var også dagen da regjeringen la frem neste års statsbudsjett, men investorene på Oslo Børs brydde seg ikke. Hovedindeksen var opp store deler av dagen, men ble sendt ned etter at det kom skuffende svake tall på jobbveksten i USA.

Kronefall
Til slutt endte hovedindeksen med et fall på 0,11 prosent til 370,99 poeng. Et fat nordsjøolje med levering i november kostet 59,99 dollar da børsen tok helgen.

Les mer: Nedjusterer oljeprisen

Kronekursen falt etter at statsbudsjettet ble lagt frem. Selv om regjeringen budsjetterer med et større underskudd enn det Norges Bank har lagt til grunn, fikk det ingen innvrikning på rentene.

- Statsbudsjettet var en ikke-sak for rentemarkedet, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities til NA24 iMarkedet.

Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen sier til NA24 iMarkedet at statsbudsjettet ikke har noen spesiell innvirkning på Oslo Børs. Oljeprisen holder seg på samme nivå som før budsjettet ble lagt frem og at kronen heller ikke reagerer på regjeringens planer for neste år.

- De følger opp Soria Moria-erklæringen. Det som er positivt er at de holder seg til handlingsregelen, samt at de drar inn noe kjøpekraft som følge av økt skatt. Det er et rimelig nøytralt budsjett, sier sjeføkonom Elisabeth Holvik i Norsk Privatøkonomi til NA24.

Hold an
Meglerhuset Dresdner Kleinwort har startet dekningen av Statoil og Norsk Hydro med Hold-anbefaling og kursmål på henholdsvis 150 og 145 kroner. Dresdner Kleinwort mener det er bedre å sitte med BP og at flere andre internasjonale oljeselskaper de har dekning på handles til en rabatt på 37 prosent.

Statoil falt 0,98 prosent til 151 kroner, mens Norsk Hydro er opp 0,35 prosent til 144,50 kroner.

DNO endte ned 3,74 prosent til 8,74 kroner etter gårsdagens pene oppgang.

Sniffer på Revus
Oljeselskapet Revus ble dagens vinner så langt med en oppgang på 20,31 prosent til 57,75 kroner. Norse Energy har kjøpt en forwardkontrakt på 3.607.850 aksjer til 56,5543 kroner pr. aksje i Revus og har dermed kommet opp i en eksponering på 10,93 prosent i Revus med en verdi på 205 millioner kroner.

- Det er en industriell investering og vi eier 10,9 prosent og er den største aksjonæren i Revus, sier konsernsjef Øyvind Risberg til NA24 iMarkedet.

Risberg ser investeringen som en god mulighet til å komme inn på norske sokkel, siden Norse Energy ikke er tilstede på Norsk Sokkel. Norse Energy-sjefen sier også at det kan være muligheter til å ta ut synergier mellom selskapenes porteføljer.

Norse Energy steg 0,52 prosent til 3,84 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere