*Nettavisen* Økonomi.

Buffett buffer Iscar

Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)

Bill Gates forbilde foretar storhandel grunnet lav dollarkurs

07.08.06 22:01

Warren Buffett er en av verdens rikeste menn med en formue rundt 250 milliarder kroner. Nå vil han investere mer utenfor USA.

Fredag kjøpte Buffetts selskap, Berkshire Hathaway, 80 prosent av det israelske selskapet Iscar for 25 milliarder kroner. Iscar som produserer verktøy til metallbehandling, er det første selskapet Berkshire har kjøpt med base utenfor USA. Selv om Berkshire ikke har gjort noen handler utenfor USA før har Buffett selv noen få eierandeler i blant annet PetroChina.

NA 24 - din nye næringslivsavis

Frykter for USAs økonomi

Buffett har i lang tid vært bekymret over USAs svekkede handelsbalanse og potensialet dette har for å svekke dollaren. I 2002 satset han hardt på valutatransaksjoner mot dollaren og i 2005 ble disse investeringene ytterligere forsterket. Berkshire har så langt tjent rundt 13 milliarder kroner på valutaspekulasjonene til Warren Buffet.

Buffett sa lørdag at dette antakelig bare er starten på flere oppkjøp utenfor USA. Dette gjøres for å spre risikoen et svakere amerikansk marked fører med seg. Mannen blir sett på som den kanskje beste aksjespekulanten i verden og Bill Gates har sagt at Warren Buffett er den han har lært mest av. Dette fører til at hver gang Buffett deltar på offentlige tilstelninger møter det opp minst 25.000 forhåpningsfulle tilskuere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.