*Nettavisen* Økonomi.

Buffett driver bunnfiske

Foto: SCANPIX/EPA/KATHY WILLENS

Investorlegenden kjøper billige aksjer.

18.09.08 18:07

Buffett-selskapet Mid-American Energy kjøper Constellation Energy. Mangemilliardæren kjøper selskapet til en 60 prosents rabatt fra hva det var handlet til for få dager siden

NA24 - din næringslivsavis

Aksjene til energiselskapet Constellation Energy har vært blant de tristeste synene på S&P500-indeksen de fem siste dagene.

Ved begynnelsen av uken åpnet selskapet handelen ved en prising på 60 dollar per aksje. I dag er den sist omsatt for rundt 25 dollar aksjen, men har i løpet av uken vært helt nede under 15 dollar.

Eksponert mot Lehman
For Constellation Energy var Lehman-konkursen skjebnesvanger, og mye av det er grunnen til at aksjen har gått på en smell de siste dagene.

Etter annonseringen av konkursen i Lehman Brothers på mandag, måtte Constellation Energy medgi at de mistet en kredittfinansiering fra storbanken på 2 milliarder dollar, tilsvarende 11,6 milliarder norske kroner. Dette betød at enten ville selskapet gå konkurs eller trenge en refinansiering.

Buffett derimot benyttet sjansen til å styrke sitt eget energiselskap MidAmerican Energy, med viten om hvor vanskelig det ville være for Constellation å hente penger i dagens turbulente marked.

60 prosent rabatt
Om man tar utgangspunkt i 60 dollar aksjen oppnår nå investoren en rabatt på om lag 60 prosent. Buffett gir nemlig 26,65 dollar for de resterende utestående aksjene i selskapet, og betaler dermed 4,7 milliarder dollar for selskapet. Investoren betaler selvsagt kontant.

Det er Warren Buffetts OTC-registrerte MidAmerican Energy som på papiret kjøper Constellation Energy, men det er det velkjente investeringsselskapet Berkshire Hathaway som står for finansieringen.

Aksjene til Constellation Energy omsettes i øyeblikket for 25,11 dollar aksjen. Warren Buffetts velkjente investeringsselskap Berkshire Hathaways A-listede aksjer stiger 1 prosent til 126.000 dollar per aksje.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.