NA24.no

Foto: SCANPIX/EPA/KATHY WILLENS

Buffett-jubel på børsene

Sist oppdatert:
Verdens nest rikeste tilbyr seg å hjelpe forsikringsselskaper i dype problemer.

Lysning i General Motors og hjelpende hånd fra Warren Buffet gir grunnlag for optimisme på Wall Street.

NA24 - din næringslivsavis

Kontraktshandelen i futuresmarkedet antyder at det går mot en oppgang i New York tirsdag. Nasdaq-futuren stiger 1,33 prosent, mens S&P 500 futuren klatrer 0,72 prosent. Dow Jones Indicative er opp forsiktige 0,17 prosent.

Markedet ser ut til å ta godt i mot meldingen om at Warren Buffett og hans Berkshire Hathaway har tilbudt de kriserammede obligasjonsforsikringsselskapene en hjelpende hånd. Gjennom investeringsselskapet Berkshire Hathaway ønsker han å overta forpliktelsene for 800 milliarder dollar i kommunale obligasjonslån.

Fra før er disse obligasjonslånene forsikret gjennom Ambac, MBIA og FGIC og disse har fått problemer med kredittratingen etter store tap.

Det er i forbindelse med et intervju under tv-programmet Squawk Box på CNBC at Buffet bekrefter dette. Tilbudet ble sent ut i forrige uke, og forsikringsselskapene har fått 30 dager på å finne en bedre avtale. Så langt har en takket nei, men han har ikke hørt fra de andre.

Warren Buffett er rangert som verdens nest rikeste mann og sier han ikke gjør dette bare som en god gjerning. Berkshire Hathaway er selvfølgelig ute etter å tjene på handelen.

Ambac Financial Group er i likehet med MBIA og FGIC er et holdingselskap som tilbyr forsikringer, investeringsavtaler, og strukturerte obligasjonsavtaler. Selskapet driver innen et segment av forsikringsbransjen som kalles «Monoline»-selskaper. Det er kredittforsikringsselskaper som forsikrer obligasjonslån. De garanterer utbetalinger av obligasjonspremie og renter.

Verdens største bilprodusent General Motors la frem et tap på 722 millioner dollar i fjerde kvartal. Det tilsvarer et underskudd på 1,28 dollar per aksje. I samme periode i fjor endte resultatet med et overskudd på 950 millioner dollar eller 1,68 dollar per aksje.

Før ekstraordinære poster endte resultatet på 46 millioner dollar, eller 8 cents per aksje. I fjerde kvartal i 2006 hadde selskapet et resultat før ekstraordinære poster på 180 millioner dollar, eller 32 cents per aksje. Ifølge Thomson Financial ventet analytikerne et tap på 54 cents per aksje før ekstraordinære poster.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere