Buffett kaster ut oljeaksjer

Foto: (Scanpix)

Investorguruen selger seg ut av oljesektoren.

Verdens rikeste investor, Warren Buffett, har gjort endringer i sin portefølje. En gjennomgang CNN har gjort av aksjepostene til Buffett, viser at den kjente investoren har solgt seg ned i olje- og energiaksjer mens han har kjøpt seg opp i farmasiaksjer.

De siste månedene har Buffett kjøpt og solgt millioner av aksjer. Den største investeringen i andre kvartal var kjøp av nesten 4 millioner aksjer i Johnson & Johnson-konsernet. Nå har Buffetts selskap Berkshire Hathaway nesten 37 millioner aksjer i selskapet.

Samtidig har Buffett kjøpt 1,2 millioner aksjer i Becton Dickinson & Co, som produserer laboratorieutstyr. Her eide ikke Buffett aksjer tidligere.

Den kjente investoren har solgt seg ned i ConocoPhillips, med et salg på 7 millioner aksjer i andre kvartal. Han har fortsatt 56 millioner aksjer i olje- og energiselskapet

Buffett har dessuten solgt 14,8 millioner aksjer i Constellation Energy, og har nå ikke lenger aksjer i selskapet. Dessuten har han solgt aksjer i selskapene Home Depot, Wellpoint og United Health Group, melder CNN.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag