NA24.no

(Scanpix)

Buffett taper stort

Sist oppdatert:
Verdens nest rikeste mann går med underskudd for første gang på åtte år.

Warren Buffett, som forrige helg holdt fest for sine mange investorer i Omaha i USA, la i helgen frem resultatet for største kvartal. Ifølge Reuters skal årsaken til underskuddet blant annet være tap i oljeselskapet ConocoPhillips, tap på derivatkontrakter og resesjonen i USA.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Totalt gikk Berkshire Hathaway – Buffetts investeringsselskap – med 1,53 milliarder dollar i underskudd. Det er et enormt fall mot for i fjor, da overskuddet i samme periode var på 940 millioner dollar.

Inntektene falt med 9,5 prosent til 22,78 milliarder dollar.

Dette er første gang selskapet går med underskudd siden 2001. Den gang fordi flere av selskapene Berkshire eide måtte betale ut store summer med forsikringspenger etter 11. september.

Analytikerne ble imidlertid ikke overrasket over tapet.

– Resultatene reflekterer de økonomiske tilstandene om dagen. Det er heller ikke slik at Buffett forventer at økonomien med det første skal stabilisere seg, sier Michael Yoshikami, toppsjef i YCMNET Advisors, til Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere