NA24.no

(Afp)

Buffett tviler på euroen

Sist oppdatert:
Investorlegende mener eurosamarbeidet er skrudd sammen feil.

EUs gjeldskrise har avslørt fatale konstruksjonsfeil med euroen, mener den amerikanske investorlegende Warren Buffett.

I et intervju med TV-kanalen CNBC sier Buffett at han er langt fra optimistisk på vegne av eurosamaribedet, og mener at gjeldskrisen har avslørt alvorlige konstruksjonsfeil med fellesvalutaen.

Eurosamarbeidet er avslørt
Bare rask handling fra de politiske lederne kan avverge en eurokollaps, mener Buffett.

- Det er avslørt en alvorlig defekt ved det nåværende systemet. Og denne defekten lar seg ikke utbedre utelukkende ved å prate. Europa må enten rykke tettere sammen, ellers må det lages en annen ordning, for dette systemet ffungerer ikke, sier Buffett til CNBC.

Det store problemet med eurosamarbeidet er at de 17 landene ga fra seg retten til å utstede obligasjoner i egen valuta, uten samtidig å avtale en felles finanspolitikk i unionen.

På spørsmål om valutaunionen vil overleve krisen, sier Buffett:

- Det er tvilsomt, nå.

Verdens rikeste mann
Buffett (80) er en amerikansk investor og forretningsmann.

Gjennom sitt investeringsselskap Berkshire Hathaway har han bygd seg opp en formue på om lag 300 milliarder kroner. Finansmagasinet «Forbes» rangerer ham som verdens tredje rikeste person.

Milliardæren er kjent for sin enkle livsførsel, og for å lange ut mot finanseliten på Wall Street. Han er veldig populær blant mange vanlige amerikanere.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere