*Nettavisen* Økonomi.

Bulgarias turistnæring hardt rammet av flommen

ALBENA: En turist går langs en oversvømt vei i turistområdet Albena ved Svartehavet lørdag. 1200 turister ble evakuert fra hoteller i Albena lørdag. Foto: Nikolay Doychinov (Afp)

Flommen i Bulgaria har krevd 14 menneskeliv, og har blant annet rammet turistområdene rundt svartehavsbyen Varna hardt. Flere hundre norske turister er i området.

Sofia (NTB-Reuters-AFP): – Vi har hatt i overkant av 1.400 kunder langs den bulgarske kysten. I området rundt Albena som har blitt hardest rammet i det kraftige uværet, har vi hatt i overkant av 700 norske gjester, sier administrerende direktør Christian Fr. Grønli i Ving til NRK.

Kanalen melder at to norske familier opplevde at taket i resepsjonen på hotellet der de bodde, kollapset på grunn av vannmengdene.

Turismen i Bulgaria har tatt seg kraftig opp siden tusenårsskifte. Over 10 millioner mennesker ferierer i landet, og nå står høysesongen for døren.

Nyhetsbyrået AFP melder at 1.000 rumenske turister står fast i Albena på grunn av uværet. Romanias minister for turisme, Florin Jianu, reiste lørdag til nabolandet for å sørge for forsyninger og organisere hjemsendelse.

I tillegg til den viktige turistnæringen, er også jordbruket hardt rammet av flommen, opplyser bulgarske myndigheter, som ennå ikke har full oversikt over flomskadene. Mange er evakuert, og Bulgaria vurderer å be om EU-støtte.

Flommen er forårsaket av kraftig nedbør over lang tid. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag