NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%

Bulkfallet preger Imarex

Sist oppdatert:
Handelen på shipping og energibørsen Imarex økte i desember, men verdien på handelen falt dramatisk.

Hovedårsaken til det store fallet i verdiene av kontraktene handlet over derivatbørsen Imarex i Oslo, er den heftig nedturen i markedet for tørrlastskip.

NA24 - din næringslivsavis

Mens volumet av handler med shippingderivater økte med 9 prosent i desember sammenlignet med samme måned i 2007, så var den nominelle verdien på børspostene ned heftige 56 prosent til 381 millioner dollar.

Omsetningen av shippingderivater totalt for 2008 endte på 18,3 milliarder dollar i nominell verdi, en økning på 24 prosent. Handelsvolumet i antall børsposter økte samtidig med 21 prosent i fjor.

- Mens pressede bulkrater fortsetter å påvirke handelsverdien, har vi sette en økning i ratene gjennom desember og er trygge på at 2009 vil gi betydelige muligheter, sier konsernsjef Herman W. Michelet i Imarex i en kommentar.

Handelsplassen formidling av energikontrakter steg med 15 prosent i desember til 846 Twh, mens antallet handler steg med 4 prosent til 18.726 sammenlignet med desember i 2007.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere