NA24.no

Bulkgevinster tørker inn

Sist oppdatert:
Bulkrederiet DryShips må halvere prisene på skipene for å få dem solgt.

Bulkrederiet DryShips som kontrolleres av rederen George Ecnomou har måtte gi store rabatter i forhold til tidligere inngått salgsavtaler for å kvitte seg med bulkskip.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Kollapsen i bulkmarkedet har nå virkelig slått innover prisene i annehåndmarkedet viser dagens oppdatering fra rederiet som er blant flere som nå er under press på grunn av finanskrisen og den globale resesjonen.

DryShips melder i dag at de nå har avtalt en ny pris for panamax-bulkskipet MV Paragon. Skipet bygget i 1995 skal nå selges for 30,8 millioner dollar, mot opprinnelig avtalt med kjøper 61 millioner dollar. Tross det kraftige priskuttet forventer DryShips å bokføre en gevinst på 2,4 millioner dollar.

HTML EMBED

Rederiet har videre redusert prisen på et tilsvarende skip solgt til Samsun Logix Corp, fra opprinnelig avtalt 63,4 millioner dollar til 36 millioner dollar. Samsun er under akkordforhandlinger.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Et tredje skip DryShips hadde avtalt solgt, blir rederiet nå sittende med. Denne 1997 bygde panamax’en var avtalt solgt for 66 millioner dollar, men kjøper har ikke klart å gjøre opp. DryShips blir nå sittende igjen med skipet og førsteavdrag på kjøpesummen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere