*Nettavisen* Økonomi.

Bulkrally i New York

Det ble et kursrally for bulkrederiene på Wall Street fredag.

20.04.09 08:54

En hyggelig analyse for bulkrederiet DryShips Inc og videre opptur for ratene i bulkmarkedet var ingrediensene i et voldsomt rally for flere av bulkrederiene på Wall Street.

NA24 - din næringslivsavis

Bulkratene har vist en sterk trend de siste ukene, og den siste uken har ikke vært noe unntak. Baltic Dry indeks steg nye 4,9 prosent fredag og endte dermed uken opp heftige 13,8 prosent. Den sterk utviklingen i spotmarkedet har også blitt gjenspeilet i futuresmarkedet og aksjekursene.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Det var bulkrederiet DryShips som eldet an i fredagens rally etter en opprgadering fra meglerhuset Oppenheimer & Co. Meglerhuset løftet aksjen fra Perform til ouperform etter at rederiet nå har fått på plass en nødvendig emisjon.

Aksjen endte opp heftige 29,2 prosent i New York fredag til 1,62 dollar. Oppenheimer har en langsiktig kursmål på 8 dollar for aksjen.

Analysen og den generelle oppgangen i ratene smittet også over på flere av de andre bulkaksjene, Heftigst var oppturen for Aries Maritime transport som ble løftet voldsomme 63 prosent. Rederiet er blant aksjene som har fått mye juling i kjølvannet av finanskrisen.

Et annet rederi som steg kraftig var den greskamerikanske rederen Peter Georgiopoulos tørrlastrederi Genco Shipping som endte fredagen opp 15,9 prosent. Det var også oppgang for de fleste tankaksjene på Wall street fredag, men ikke i nærheten av løftene for tørrlastaksjene.

Frontline endte fredagen opp 5,56 prosent til 18,99 dollar i New York.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.