*Nettavisen* Økonomi.

Bulkratene snur opp

Etter voldsomme fall både i det fysiske og papirbasert markedet, så har ratene snudd torsdag.

Bulkskipsrederne har hatt noen tøffe uker med enorme fall i ratene, men torsdag kan det se ut til at bunnen er passert i denne omgang.

NA24 - din næringslivsavis

I derivatmarkedet på shippingbørsen Imarex er de viktigste kontraktene markert opp torsdag formiddag.

Blant annet er forwardkontrakten for capesize for fjerde kvartal opp fra 45.528 dollar per dag onsdag til 50.000 dollar torsdag formiddag.

Innen panamax-segmentet er forwardkontrakten for fjerde kvartal opp 2.200 dollar per dag til 27.500 dollar.

Tørrbulkindeksen som administreres av Baltic Exchange i London har siden toppen i mai falt med nær 75 prosent til bunnen onsdag på 3.025.

Skipsreder John Fredriksens bulkrederi Golden Ocean Group har fått kraftig juling i det siste, men er torsdag formiddag opp over 13 prosent på rekylen i ratene.

Det amerikanske senatets godkjennelse av redningspakken for det amerikanske finanssystemet, og nye håp om en løsning på jernmalmboikotten Kina har gående mot Brasil, ligger bak dagens opptur.

Kinesiske jernverk startet en boikott av den brasilianske jernmalmgiganten Vale etter at sistnevnte varslet en prisøkning på 20 prosent i september. Frakten av jernmalm fra Brasil til Kina er en av de viktigste rutene for de store bulkskipene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag