NA24.no

Bunnkvartal for Noreco

Oljeselskapet fikk merke det kraftige oljeprisfallet i fjerde kvartal.

Tross økende produksjon og ny produksjonsrekord i fjerde kvartal, ble fjerde kvartal det svakeste i 2008 for driften i Norwegian Energi Comapny ASA (Noreco). Hovedårsaken er det kraftige fallet i oljeprisen i det tre siste månedene.

NA24 - din næringslivsavis

I tillegg til et kraftig fall i oljeprisen, hadde Noreco også de høyeste letekostnadene i fjerde kvartal.

Fall
Noreco resliserte i fjerde kvartal en gjennomsnittlig oljepris på 58 dollar fatet, mot 91-120 dollar per fat i tre foregående kvartalene. Dette ga driftsinntekter på 541 millioner kroner i fjerde kvartal, mot 808 millioner i tredje kvartal og 448 millioner dollar i fjerde kvartal 2007.

Gjennomsnittlig produksjon endte i fjerde kvartal på 14.900 fat per dag, ned fra 15.400 fat per dag i tredje kvartal. I fjerde kvartal 2007 endte produksjonen på 10.500 fat per dag.

Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) endte på 221 millioner millioner i fjerde kvartal, ned fra 580 millioner i foregående kvartal. Dette var det svakeste EBITDA-resultatet i 2008. Nettoresultatet falt fra pluss 135 millioner kroner i tredje kvartal til minus 25 millioner kroner i fjerde kvartal.

Vil konsolidere
-Vi har hatt et suksessrikt boreprogram i 2008, og programmet fortsetter i 2009 og 2010. Dette vil føre til økt produksjon for selskapet, sier adm. direktør Scott Kerr.

For 2009 tar selskapet mål av seg til å holde en snittproduksjon over 14.000 fat per dag, mot 12.950 fat i 2008. I tillegg til å øke egen produksjon blant annet fra Nini-feltet på dansk sokkel, så ser Noreco nå for seg en konsolideringsprosess i Nordsjøområdet.

Her har selskapet til hensikt å være aktive. Selskapet har allerede fremmet et forslag om en fusjon med Det norske oljeselskap ASA.

Selskapet vil samtidig fortsette arbeidet med gjeldsstrukturen for ruste til videre vekst.

- Noreco sterke vekst og økte produksjon er i tråd med selskapets strategier. Dette gjør oss også komfortable i forhold til selskapets gjeldssituasjon, sier Scott Kerr.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere