NA24.no

Bush-fiende gir bort 330 mill.

Sist oppdatert:
En av verdens rikeste menn gir bort over 300 millioner kroner. Sjekk hvem som får pengene.

Pengene skal gå til å hjelpe FN med å løse de enorme problemene fattigdom og aids medfører i afrikanske land sør for Sahara, ifølge Reuters.

NA24 - din næringslivsavis

Soros støtter prosjektet Millenium Villages. Hovedoppgavene til dette prosjektet er å få delt ut myggnett som hindrer spredning av malaria, gjødning som bedrer jordbruksmulighetene, skolemat for underernærte barn og behandling til hiv- og aidssyke mennesker.

Viktig prosjekt
- Dette er et veldig viktig prosjekt. Det er ment å fungere som en prototyp som kan bli opptrappet. Dersom det er suksessfullt kan det bli virkelig stort og utgjøre en forbedring av fattigdommen i landsbyene i Afrika, sier Soros til Reuters.

Prosjektet startet opp i fjor og arbeider i 79 landsbyer i ti afrikanske land. Prosjektet skal vare i fem år og koster rundt to millioner kroner årlig for en landsby med 5000 innbyggere.

- De fleste bedrifter og filantroper som er interesserte i å arbeide på de fattigste stedene har ikke effektive måter å gjøre det på akkurat nå, sier Jeffrey Sachs, som leder Millenium Promise Alliance, ifølge Reuters.

Stor givervilje
Dette er ikke første gang den ungarskfødte businessmannen deler ut av den tykke lommeboken siden han i 1979 ga midler til svarte studenter på universitetet i Cape Town i det som da var et apartheidstyrt Sør-Afrika.

Blant verdens rikeste
George Soros ble født i Ungarns hovedstad Budapest i 1930. Han vokste opp under naziokkupasjonen av landet, og flyttet til London i 1947. Etter å ha studert på respekterte London School of Economics flyttet han til USA i 1956.

Her grunnla han et stort hedgefond som han ble styrtrik på, og i dag er han styreleder i Soros Fund Management LLC. Forbes har rangert Soros på 71. plass over verdens rikeste mennesker. Her står han oppført med en formue på 56 milliarder kroner.

Soros ble for alvor kjent da han i september 1992 solgte milliarder av britiske pund i valutamarkedet, og tjente stort da dette tvang frem en devaluering av pundet. Flere asiatiske politikere har skjelt ut Soros for å spekulere mot deres valutaer.

Gavmilde milliardærer
George Soros er bare en av mange milliardærer som har funnet ut at pengene får en større nytteeffekt hos de som har mindre enn gjennomsnittet.

Tidligere i år har verdens rikeste mann Bill Gates og verdens nest rikeste mann Warren Buffett gitt fra seg formuene for å gjøre tilværelsen bedre for verdens underprivilegerte. Men det er flere og i fjor ga musikkmilliardæren Elton John bort bort 269 millioner til fattige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere