NA24.no

Bush forsvarer avlytting

Sist oppdatert:
George W. Bush avfeier kritikken av hans avgjørelse om å spionere på mistenkte terrorister.

Under en pressekonferanse i Washington sa USAs president at han vil fortsette å avlytte og spionere på mistenkte terrorister så lenge hans nasjon «utsettes for trusler av en fiende som vil drepe amerikanske borgere», melder Associated Press (AP).

- Som president for USA har jeg det konstitusjonelle ansvaret for å beskytte landet vårt, sier Bush.

Bush ønsker også at Kongressen skal fornye antiterror-loven før den utløper ved nyttår.

- I en krig mot terror, kan vi ikke tillate oss å være uten denne loven et eneste sekund, fortsatte han.

Bush hevder at spionasjen - uten rettens kjennelse - var avgjørende i krigen mot terror.

- Det var skammelig å røpe dette viktige programmet i krigstid. Faktumet at vi diskuterer dette programmet, hjelper fienden, sier Bush.

Innholdet i programmet ble avslørt og lagt frem i forrige uke, og provoserte frem kritikk i Kongressen. Bush-administrasjonen avviser kritikken.

Riksadvokat Alberto Gonzales har bekreftet at Bush gav tillatelse til å spionere på mistenkte terrorister etter terrorangrepene 11. september 2001. Den omtalte spionasjen omfattet overvåkning av telefonsamtaler og e-post til mistenkte som oppholdt seg i USA.

Bush understreket at kun internasjonale samtaler ble avlyttet uten tillatelse. Normalt er ingen avlytting tillatt i USA uten rettens kjennelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere