*Nettavisen* Økonomi.

Bush innrømmer svakhetstegn

Foto: Scanpix/Reuters

Men sjokkrapport fra arbeidsmarkedet får ikke den amerikanske presidenten til å ta fy-ordet i sin munn.

08.03.08 05:56

Til tross for at rapportene fra arbeidsmarkedet for er de verste på nesten fem år, nekter den amerikanske presidenten for at landet står overfor en resesjon.

152 milliarder dollar
President George W. Bush medgir at den amerikanske økonomien viser svakhetstegn og går på krabbegir, men sier at hans administrasjon fortjener honnør for sin vitamininnsprøyting på 152 milliarder dollar. Bush håper høyere forbruk vil bidra til vekst.

- Vi mener at vi, sammen med Sentralbanken, har gjort de tiltakene som er nødvendig for å få fart i økonomien, sa Bush ifølge Reuters.

Det Hvite hus har nektet for at en resesjon er overhengende, og har stilt spørsmål ved om en nedgangskonjunktur er på vei. Men BBCs korrespondent bemerker at det faktum at presidenten tar seg tid til å snakke om landets økonomi med pressen, viser at han er alvorlig bekymret.

Sjokkrapport
I februar forsvant 63.000 jobber utenom jordbruket. Det er det største fallet i jobbveksten siden mars 2003. Økonomene hadde ventet en økning på 23.000, og tallene sendte sjokkbølger inn i finansmarkedet.

- Vi er inne i en resesjon, jeg tror ikke det er noe tvil om det lenger, sier Nariman Behravesh, sjeføkonom ved Global Insight, i et intervju med Bloomberg Television.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.