NA24.no

Bush med ekstraordinær pressekonferanse

Foto: Scanpix/Reuters
Sist oppdatert:
De sist dagenes økonomiske uvær sender nå bølger inn i Det hvite hus.

Den dramatiske situasjonen i det amerikanske og itnernasjonale finansmarkedet førte til at det amerikanske sentralbanken Federal Reserve for første gang på nesten 30 år senket bankenes lånerente på en helgedag.

NA24 - din næringslivsavis

Det økonomiske alvoret har nå også nådd president George W. Bush som ifølge Det hvite hus vil avholde en ekstraordinær pressekonferanse nå i ettermiddag norsk tid. Pressekonferansen vil følge etter et regulært internmøte rundt økonomien. Møtet begynte klokken 14 norsk tid.

Bush vil på den ekstraordinære pressekonferansen kun møte en mindre gruppe utvalgte journalister. Presidenten skal etter tidligere planer også avholde en pressekonferanse i etterkant av arbeidsmøtet rundt de finansielle markedene..


Fryktpregede markeder
Frykten for utviklingen i det globale finansmarkedet har toppet seg i helgen og mandag etter at USAs femte største investeringsbank, Bear Stearns fredag fikk alvorlige likviditetsproblemer. Krisen endte med at storebror JPMorgan i helgen gikk inn med en redningspakke, som betyr av JPMorgan overtar Bear Stearns med finansielle garantier fra Federal Reserve.

Søndag vedtok Federal Reserve også å kutte utlånsrente til de amerikanske bankene, diskontorenten, med 25 basispunkter i et forsøk på å øke likviditeten i markedet.

Uroen har ført til store børsfall verden over mandag, blant annet var Frankfurt-børsen ned 3,7 prosent ved 14-tiden norsk tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere