*Nettavisen* Økonomi.

Bush sikret atomavtale

India og USA inngikk torsdag en avtale om fredelig utnyttelse av atomenergi. Samtidig protesterte flere tusen demonstranter i New Delhi.

02.03.06 08:26

President George W. Bush og Indias statsminister Manmohan Singh ble torsdag enige om en atomavtale mellom USA og India. Avtalen går ut på å samarbeide om fredelig utnyttelse av atomenergi.

- Vi er enige om gjennomføringen av en avtale om sivilt atomsamarbeid. Jeg har sagt til presidenten at India har identifisert alle sine sivile installasjoner, sa Singh under en felles pressekonferanse med Bush etter møtet.

Noen steinkast unna protesterte flere dusin venstreorienterte parlamentarikere mot Bush-besøket.

- Et av slagordene våre er «Bush, dra hjem. Han er menneskehetens største fiende i det 21. århundre», sier kommunisten og parlamentarikeren Hannan Mollah ifølge AP.

- Statsminister Manmohan Singh må ta til fornuften. I alle disse årene har India vært stolt over å ha en uavhengig utenrikspolitikk. Nå selger vi landet vårt til amerikanerne, sier parlamentarikeren Usha Verma, som representerer et parti for indere fra lavkastene.

Flere tusen demonstranter var i gatene i New Delhi og flere andre byer torsdag. Onsdag deltok flere titusener i protester mot besøket. I Hyderabad deltok over 100.000 demonstranter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag