*Nettavisen* Økonomi.

Bussbillett på mobilen

Snart kan du betale bussbilletten med mobiltelefonen.

14.05.07 14:23

Fara melder at de vil presentere sin nye mobile betalingsløsning til kollektivsektoren på en internasjonal transportkongress i Helsinki Finland

NA24 - din næringslivsavis

Med Fara Mobile Solutions blir mobiltelefonen brukt som betalingsmiddel når man reiser med buss, tog, trikk og båt. Fara har også utviklet en løsning hvor kontrolløren kan bruke mobiltelefon for å sjekke om de reisende har betalt for turen.

Mer enn 6.000 deltakere vil delta på konferansen i Finland som foregår i neste uke.

- Vi ser frem til å kunne presentere våre løsninger for et internasjonalt publikum. Basert på vår teknologiske standardplattform har vi videreutviklet dette til et mobilt betalings-og kontrollprodukt, og dette er løsninger som følges med stor interesse over hele verden, sier konsernsjef Lars Lillegraven i Fara.

Lillegraven mener at kollektivsektoren internasjonalt har et helt annet fokus på betalingsløsninger i dag enn for bare noen år siden.

- Betalingsviljen for smarte og langvarige løsninger som gjør det lettere for passasjerer og operatører å reise kollektivt, og som sikrer betalingsstrømmene, er stor. Det foregår et kappløp mellom de ulike leverandørene om å finne de beste løsningene, og i så måte er Fara godt posisjonert, legger han til.

Fara mener at den nye løsningen også kan anvendes som betalingsmiddel ved parkering, stadion og skiheis. Det eneste som trengs er en kortleser på brukerstedet.

- Teknologien for å utvide bruksområdene kommer nå, og vi regner med at reguleringene vil tilpasses dette så lenge sikkerheten ivaretas, legger Lillegraven til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.