NA24.no

BW Gas surfer videre

Bergesen Worldwide Gas tjener gode penger, men tror fjerde kvartal blir svakere.

Gassrederiet Bergesen Worlwide Gas fortsatte den sterke positive utviklingen i tredje kvartal i et sterkt marked for rederiets skip, som frakter flytende petroleumsgasser, LPG. Rederiets skip for frakt av flytende naturgass, LNG, er fortsatt under sine lange kontrakter.

NA24 -din næringslivsavis

Dette ga frakteinntekter på 174,6 millioner dollar i tredje kvartal, opp fra 147,2 millioner dollar i andre kvartal. Driftsresultatet steg som følge av dette fra 59,4 millioner dollar i andre kvartal til 71,9 millioner dollar i tredje kvartal.

Resultatet før skatt for videreført virksomhet falt imidlertid fra 73,2 millioner dollar i andre kvartal til 41,4 millioner i tredje kvartal. Årsaken til dette var ekstraordinære positive effekter i andre kvartal på 22,5 millioner dollar fra blant annet eiendomssalg. Tredje kvartal var derimot preget av økte renter og urealisert negative valutaeffekter på 17 millioner dollar.

Når det gjelder utsiktene videre, forventer BW Gas et betydlig bedre resultat i fjerde kvartal sammenlignet med samme periode i fjor. Men de varsler samtidig negative effekter fra et fall i ratene i markedene for de største LPG-skipene som seiler i VLGC- og LGC-segmentene.

Dette er LPG-skip større enn 50.000 kubikkmeter. I dette markedet har ratene halvert seg fra årets toppnivåer i løpet av høsten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere