NA24.no

BW Offshore nedskriver

FPSO-selskapet følger resten av bransjen og skriver verdiene kraftig ned.

BW Offshore Limited har i likhet med konkurrentene i markedet for flytende produksjonsløsninger, valgt å ta en endskrivning på flåteverdiene i forbindelse med årsslutt 2008.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Oljeserviceselskapet skriver ned hele 179,4 millioner dollar i fjerde kvartal, og har dermed tatt tapsavsetninger og nedskrivninger på heftige 500 millioner dollar i 2008. Nedskrivningene og avsetninger er tilknyttet innkjøpte konverteringskandidater, relaterte selskaper og en terminert intensjonsavtale.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

BW Offshore ser muligheter for en vanskeligere periode fremover med kanselleringer og utsettelser av nye feltutbygginger. BW Offshore er spesialisert på ombygging og utleie av produksjonsfartøyer for olje- og gass.

Likevel optimister
Tross de noe svake utsiktene på kort sikt, så opprettholder BW Offshore et langsiktig optimistisk syn på FPSO-bransjen. De peker også på at anbudsaktiviteten i markedet for øyeblikket er robust og på nivå på tidligere år.

Selskapet regner da også med å kunne reversere deler av de nedskrivningene og tapsavsetningene som har blitt tatt i 2008.

Basert på de kontraktene som har oppstart i 2009 og 2010 ser BWO også vekst i driftsresultat før avskrivninger fremover.

Røde tall
Driftsinntektene i fjerde kvartal endte på 126,4 millioner dollar, opp fra 116,8 millioner i samme periode i 2007. Driftsresultatet endte på minus 228,1 millioner dollar, inkludert nedskrivninger og tapsavsetninger.

Etter finans endte resultatet på minus 273 millioner dollar. I fjerde kvartal 2007 viste driften pluss 5,2 millioner dollar og et resultat før skatt på minus 12,6 millioner dollar.

BW Offshore hadde en kontantbeholdning på 67,7 millioner dollar ved utgangen av 2008.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere