NA24.no

BW Offshore nær kontrakt

Bergesen WorldWide Offshore er nær ved å vinne en ny FPSO-kontrakt utenfor Nigeria.

Bergesen Worldwide Offshore har fått på plass en intensjonsavtale med oljeselskapene Peak Petroleum Industries Nigeria og Eqautor Exploration. Avtalen gjelder en kontrakt for et flytende produksjonsskip til Bilabri-feltet utenfor Nigeria.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapene vil nå forhandle om en endelig kontrakt. Rammeverket er en kontrakt på fem år med en opsjon på å forlenge med ytterligere fem år. Produksjonen fra Bilabri-felte er ventet å starte i midten av 2007 med en produksjonsrate på 30.000 fat olje per dag.

BW Offshore skal få en fast rate pluss en produksjonsrelaterte bonusrate. Den nominelle verdien på den faste delen av kontrakten er satt til omkring 240 millioner dollar basert på det faste rateelementet. Det vil gi en estimert EBITDA på 16,5 millioner dollar årlig.

BW Offshore planlegger å bruke FPSO'en BW Endeavour på feltet. Produksjonsskipet må gjennomføre en generell oppgradering før oppstart på kontrakten. Feltet har påviste reserver på 45 millioner fat olje og 730 milliarder kubikkfot.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere