NA24.no

Konsernsjef Carl K. Arnet i BW Offshore BWO APL
Konsernsjef Carl K. Arnet i BW Offshore BWO APL (Ole Walter Jacobsen)

BW Offshore-seier bekreftes

Sist oppdatert:
Petrobras tildeler produksjonsskipskontrakt til BW Offshore.

FPSO-sepsialisten bekrefter nå at de har blitt valgt som leverandør av et produksjonsskip til Papa Terra-feltet i brasiliansk farvann. Tidligere i høst meldte bransjeavisen Upstream at BW Offshore lå an til å vinne kontrakten.

Nå har operatøren, det brasilianske statsoljeselskapet Petrobras signert en intensjonsavtale med BW Offshore og partneren QUIP på levering av FPSO’en P-63 til Papa Terra-feltet. Den brasilianske industripartneren til BW Offshore, QUIP, er en gruppering av de brasilianske selskapene Queiroz Galvao, UTC Engenharia og Iesa.

Gruppen skal gjøre mye av arbeidet i forbindelse med konverteringen av BW Offshores gamle supertanker BW Nisa til en FPSO (Floating Production Storage Offloading). Nisa er bygget i 1983 og er på 323.000 dødvekttonn og har en lagringskapasitet på 2,2 millioner fat olje.

Tidligere indikasjoner på kontrakten har antydet en ramme på 1,2 milliarder dollar, men Upstream meldte tidligere i høst at Petrobras og partner Chevron ønsket ytterligere kutt i kostnadsrammen. BW Offshore har i dagens bekreftelse av kontrakten, ikke sagt noe om de økonomiske detaljene.

Chevron har en eierandel på 37,5 prosent i feltet som skal betjenes av den nye FPSO’en.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere