NA24.no

Bøyer av etter medieoppslag

Foto: Andre Clark Utvik (NA24)
Sist oppdatert:
DnB Nor vil nå endre reglene sine på fondene sine.

DnB Nor-konsernet har bestemt seg for å stramme inn de etiske reglene for eksterne leverandører som tilbyr fond gjennom bankens distribusjonskanaler. Innstrammingen kommer blant annet som et resultat av medieoppslag i februar, der det fremkom at fond som ble distribuert gjennom DnB Nors nettløsninger, blant annet var involvert i våpenproduksjon.

- Nå må disse leverandørene forplikte seg til å følge vårt strenge etiske regelverk, sier konserndirektør for forsikring og kapitalforvaltning i DnB Nor, skriver informasjonssjef Tom Rathke i DnB i en melding.

Og han fortsetter:

- Vi har nå bestemt at vår uttalte ambisjon skal være at alle nye fond fra eksterne leverandører som skal tilbys i våre handelsløsninger, skal være i samsvar med vårt etiske regelverk. For eksisterende fond vil vi gå inn i en dialog og utelukke de fondene som ikke vil følge reglene.

Eksterne fond utgjør 2,1 prosent av DnB NOR Kapitalforvaltnings samlede forvaltningskapital på 428 milliarder kroner.

De nye og strengere reglene for etiske investeringer ble presentert på et møte der blant annet Amnesty, Kirkens Nødhjelp og Røde Kors var til stede.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere