NA24.no

Bøyer av i Telenor-strid

Foto: Knut Falch/SCANPIX
Sist oppdatert:
Russerne selger for å legge striden med Telenor død.

Alfa Gruppen har i en årrekke kranglet med Telenor om eierskap i VimpelCom og Kyvstar. Nå selger Alfa Gruppen seg ned i konkurrerende virksomhet i Ukraina.

NA24 - din næringslivsavis

Før jul ble Alfa-selskapet Storm dømt til saftige eskalerende dagbøter på hele 100 000 dollar på grunn av ringeakt mot en føderal domstol i New York.

Grunnen var at Alfa ikke har rettet seg etter påbud om å selge seg ned til under fem prosent i konkurrerende virksomhet til det ukrainske mobilselskapet Kyvstar, som Alfa eier sammen med Telenor.

DISKUTÈR HER:Hvor tror du Telenor skal fremover?

Onsdag ettermiddag melder Alfa-selskapet Altimo at Alfa Finance Holdings S.A er ferdig med å selge 62,2 prosent av aksjene i Alfa Telecom Turkey Limited.

Aksjene selges til et kasakhstansk selskap kalt Visor Group og til den russiske finansmannen Alexander Mamut.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

I pressemeldingen vedgår Altimo at grunnen til salget er dommen i New York.

- Vi forlater ikke Turkcell, men er fortsatt en aksjeeier i selskapet. Men, selv om vi er uenige med Telenors tolkning av ikkekonkurranseavtalen, som retten i New York har tatt til følge, ser vi fram til å avslutte rettsstriden med Telenor, sier Kirill Babaev, direktør i Altimo i pressemeldingen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere