*Nettavisen* Økonomi.

«Bygd, reis deg» flopper på TV 2

FORTELLERSTEMME: Ragnild Sælthun Fjørtoft er «voice-over» i «Bygd, reis deg» på TV 2. Mange kjenner nok henne best som tidligere kanalvert i NRK. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Nå spår ekspert en tøff start for Stian Blipp.

08.01.15 11:47

TV 2 hanket inn Ragnhild Sælthun Fjørtoft som fortellerstemme i «Bygd, reis deg». Dokumentarserien viser oppbyggingen av Lærdal etter en av de største brannkatastrofene siden krigen.

Første episode gikk på luften onsdag kveld og leverte langt under forventning. «Bygd, reis deg» hadde kun 268.000 seere.

Burde hatt 400.000 seere

– «Bygd, reis deg» faller igjennom. NRK1 har så godt som kontroll på hele TV-kvelden, og hadde i går en andel på over 40 prosent, sier TV-ekspert Per Christian Strand Teslo i mediebyrået Carat til Nettavisen.

Teslo påpeker at NRK1 med Tour de Ski og «Anno» drar med seg seerne utover kvelden.

– Dette gjør det vanskelig for «Bygd, reis deg» å slå igjennom på tross av ganske liten konkurranse på tidspunktet. Programmet burde ha ligget opp mot 400.000 seere, og dette er nok ikke TV 2 fornøyde med, fortsetter han.

Likevel, alt er ikke helt svart for dokumentarserien. NRKs eks-programvert Ragnhild Sælthun Fjørtoft har en god seerprofil. Nordmenn i riktig aldersgruppe for reklamekanalen.

Kan gjøre det vanskelig for Blipp

Per Christian Strand Teslo forteller at NRK1 har hatt en pangstart på det nye året.

– «Anno» samlet 703. 000 seere i går og har virkelig fått en fin start. Når det er sagt så er profilen på programmet ganske gammelt, og har derfor en del seere som ikke er like attraktive for de kommersielle kanalene, sier Per Christian Strand Teslo.

Klikk på bildet for å forstørre.

NÅDDE IKKE OPP: «Bygd, reis deg» faller igjennom, mener TV-ekspert Per Christian Strand Teslo. Foto: Tommy H. S. Brakstad

Allikevel trekker programmet mange seere, og på fredag så vil NRK1 ha «Anno», etterfulgt av både «Nytt på nytt» og «Skavlan».

– Det vil bli spennende å se hvordan «Mitt Dansecrew» med Stian Blipp kommer til å gjøre det, for den konkurransen er tøff, og «Anno» gir NRK en svært god lead-in på kvelden, sier TV-eksperten.

Hva synes du om TV-menyen? Si din mening i kommentarfeltet!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag