Bygger bolig for 75 millioner

Rallykjører, fjellklatrer og eiendomsinvestor Ivar Tollefsen kjøpte først en tomt for 46 millioner kroner og så bygger han nytt hus til 30 mill.

09.05.06 11:35

Trolig blir det en at av de fineste og råeste husene i Norge som eiendomsinvestoren Ivar Tollefsen bygger på Snarøya. Gjennom de siste femten årene har han bygd seg opp til å bli en betydelig aktør innen det norske og svenske eiendomsmarkedet og er nå god for to milliarder kroner.

400 meter strandlinje
Samlet kostnad for det nye huset blir på rundt 75 millioner kroner og vil bli satt opp på en av de flotteste tomtene i Indre Oslofjord med nesten 400 meter strandlinje.

NA24 – din nye næringslivsavis

- Er det et sted jeg virkelig kan bruke penger er det på privatbolig. For der er jeg med familie og venner mye av tiden, sier Tollefsen til NA24. I tillegg er jeg overbevist om at det er en god investering. Eiendom som dette lages ikke lenger.

Tomtekostnad 46 mill.
For noen år siden kjøpte han en eiendom på 4,2 mål for 27 millioner kroner i Grøndalen 4 på Snarøya rett utenfor Oslo. Eiendommen har 350 meter strandlinje.

Se billedkarusell nederst.

Nå har altså eiendomsinvestoren gått til innkjøp av nabotomten for 19 millioner kroner. Tomten er på 3,8 mål og har 70 meter strandlinje.

- Jeg kan bekrefte at jeg også har kjøpt nabotomten, sier Tollefsen.

Prislapp 30 mill.
Selger er tre søstre som har brukt stedet om sommeren. Inntil Tollefsen setter i gang byggingen kan selger fritt benytte seg av eiendommen.

For planen er å bygge et nytt hus. Kostnaden blir trolig på minst 30 millioner.

- Fire arkitekter leverte forslag til utbygging. Jeg har gått videre med de to jeg likte beste, sier Tollefsen.

500 kvadratmeter
- Hva slags type hus blir det?

- De to forslagene er ganske forskjellige. Det ene er klart modernistisk, mens det andre forslaget er mer klassisk.

- Og hvor stort blir dette?

- Det blir trolig på mellom 400 og 500 kvadratmeter samlet boligareal når begge eiendommene sees under ett.

Snarøyas eldste hus
På Tollefsens nyinnkjøpte eiendom står i dag trolig Snarøyas eldste hus.

- Det er et gammelt tømmerhus fra 1870-tallet. Det er verneverdig og skal selvfølgelig ikke rives. Det ligger flott på eiendommen og tar vare på historien, sier Tollefsen.

Tollefsen som eier 5 500 leiligheter elsker å utvikle eiendom. Og ekstra gøy er det privat.

- Det er gøy å utvikle eiendom. Især privat. Tomten er helt fantastisk og potensialet er stort. I tillegg til at det blir en superinvestering gir det mye livskvalitet, sier Tollefsen.

- Det er vakkert å legge ut med kajakken en januarmorgen når frostrøyken ligger over fjorden. Padle et par timer og komme hjem til fyr på peisen i stua som ligger bare et slapt steinkast fra sjøen, avslutter Tollefsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag