NA24.no

Bygger bolig på 3.744 kvadrat

Sist oppdatert:
Lavpris-milliardæren Terje Høili vil bygge en enebolig på 3.744 kvadratmeter. Prisen kan bli på over 200 millioner kroner.

Den enorme boligen blir hele 76 meter lang, 26 meter bred og 10 meter høy, skriver Dagens Næringsliv.

Huset er planlagt oppført på Kråkerøy utenfor Fredrikstad. Tomten er på 70 mål.

- Jeg har ikke vært borti noe som er i nærheten av dette prosjektet, sier arkitekt Lorenz Gedde-Dahl, som har tegnet bygget for Høili.

Han vil ikke ut med prisen på boligen, men ifølge arkitekt Finn Sandmæl som blant annet har tegnet mye for Kjell Inge Røkke og andre finanstopper, vil et slikt prosjekt minst koste 50.000 kroner kvadratmeteren. I så fall kommer boligen på over 200 millioner kroner.

- Det beløpet er minstepris dersom Høili skal ha det verste av det verste, og det ser det helt klart ut til at det blir her, sier Sandmæl til Dagens Næringsliv.

Terje Høili og hans familie er for tiden på juleferie, og har derfor ikke vært tilgjengelig for kommentarer. Men i romjulen ble det sendt ut nabovarsel for det som kan bli Norges største enebolig.

Terje Høili gikk inn i milliardærenes rekker da han i 2004 solgte livsverket Europris til Industri Kapital.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere