Bygger for børskandidat

Keppel-verftet har fått kontrakten på å bygge en FPSO for Emas Offshore Construction and Production som sikter mot Oslo Børs.

Ifølge en pressemelding fra Keppel Offshore & Marine i Singapore, har verftet fått kontrakten på ombyggingen av et tankskip til flytende produksjon av olje og gass (FPSO).

NA24 - din næringslivsavis

Kontrakten er gitt av Emas Offshore Construction & Production (EOC) som er et datterselskap av Singapore-konsernet Ezra Holdings. Ezra Holdings meldt mandag denne uken at de hadde tenkt å finansiere FSPO'en med en emisjon mot det norske aksjemarkedet.

Mot børs
Planen er å første plassere EOC på OTC-listen for å senere i år søke børsnotering av datterselskapet på Oslo Børs.

FPSO'en blir basert på en 127.533 dødvekttonn shuttletanker og skal når den er ferdig gå inn på en kontrakt i farvannene utenfor Thailand. Det er ikke sagt noe om verdien på kontrakten.

FSPO'en skal være klar i midten av 2008.

Ezra Holding jobber i første omgang med å hente inn 43,3 millioner dollar fra norske investorer, og vil etter en emisjon sitte igjen med 88 prosent av aksjene i EOC. Senere i år er eierandelen ventet å havne under 50 prosent.

I tillegg til FPSO'en vil EOCs flåte bestå av et tungløfts/rørleggingsfartøy og to tungløftskranerlektere.

SBM-ordre
Foruten oppdraget fra EOC så melder Keppel i dag om en ny FPSO-ombygging for verdens største FPSO-konsern, nederlandske SBM Offshore. Kontrakten gjelder ombygging av lagerskipet FSP XV - Domy på 268.865 dødvekttonn til en enhet for flytende produksjon.

Skipet skal inn på en kontrakt for et konsortium på brasiliansk sokkel ledet av Shell. Verftet forventer å levere FPSO'en i tredje kvartal 2008. FPSO'en eies av SBM og MISC.

Foto: (NA24)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag