NA24.no

Bygger ny historisk kjempe i Norge

Foto: Gunnar Stravrum
Sist oppdatert:
- Dette er egentlig mye større enn jeg klarer å forestille meg

BERGEN/OSLO (Nettavisen): Nettavisen brakte nyheten fredag at det nå er bestemt at MediaCity skal bli en realitet. En mediekjempe blir skapt.

TV 2, NRK Hordaland, Bergens Tidende, Bergensavisen, Vizrt og deler av medieavdelingen til Universitetet i Bergen skal alle inn under samme tak.

- Vi vil delta i dette fellesskapet. Jeg tror NRK vil bli sterkere, Så er det hyggelig å være med i et prosjekt som er så blottet for Bergens-patriotisme, sier NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen ironisk.

Også konkurrenten skal være med.

- Jeg har sittet i styret i TV 2 siden 1995, og for første gang opplevde jeg i går at det var applaus etter et styremøte. Det var mediehistorie da TV 2 kom til Bergen, og dette er også mediehistorie, sier TV2-sjef Alf Hildrum.

Høsten 2017 flytter mellom 1.000 og 1.500 mediefolk inn i det som blir Norges første store mediesenter.

- Vi skal flytte. Vi tror det er et miljø hvor vi kan utvikle fremtidens BT. Det blir et enormt løft for mediebyen Bergen, sier Gard Steiro, redaktør i BT.

Har internasjonale mål
Men litt spesielt blir det.

- Det mest spesielle er jo at alle disse aktørene vil møtes hver dag. Mediefasaden, med den svære tv-skjermen, vil bli Norges svar på Times Square, sier Entra-sjef Anders Nysteen.

Det å knytte seg tettere opp mot Universitet i Bergen har sine klare fordeler.

- Med å få Universitetet så tett innpå oss, kan vi få den beste medieutdanningen i landet, sier BT-redaktør Gard Steiro.

- Vi kan få den mest moderne, og mest digitale, medieutdanningen i verden. Vi har internasjonale mål, og legger lista høyt, supplerer universitetsrektor Dag Rune Olsen.

Bergens største
Bygget blir Bergen sentrums største næringsbygg, nærmere bestemt i Lars Hilles gate 30 mellom Nygårdshøyden og Nygårdstangen.

- Dette er egentlig mye større enn jeg klarer å forestille meg. Vi får det første mediehuset i Norge og kan sammenligne oss med de største utenfor landets grenser, sier bergensordfører Trude Drevland til Nettavsien.

- Det er til de grader unikt. Det blir en mediedrøm som ingen av oss klarer å se storheten i, sier hun videre.

Bergens stolthet
Hun trekker frem at til tross for at partene er konkurrenter, har de klart å legge det til side.

- Jeg vil berømme alle partene, som har strukket seg mye lenger enn hva man kunne forventete, for å få dette til. Jeg er utrolig stolt og imponert over hvor visjonære mediene har vært, sier Drevland.

- Dette blir nok en stolthet i Bergen, Norges vakreste by, fortsetter hun med et glimt i øyet.

Her kan du se video av bygget:


Visjonen bak MediaCity Bergen er å skape et internasjonalt ledende miljø for innovasjon og kunnskapsutvikling innenfor mediefeltet gjennom å koble ulike medie-, teknologi-, utdannings- og forskningsmiljøer.

- Vi er stolte av at de toneangivende mediehusene og utdannings- og forskningsmiljøene har valgt vår løsning for å samles i ett felles miljø. MediaCity Bergen skal bli det mest fremtidsrettede stedet for å drive medieproduksjon. MediaCity Bergen blir et unikt samarbeidsprosjekt, hvor mange aktører har jobbet sammen lenge for å gjøre dette mulig, sier Klaus-Anders Nysteen, administrerende direktør i Entra.

Koster 1,5 milliarder
Lars Hilles gate 30 er Bergen sentrums største næringsbygg og eies avstatlige Entra Eiendom og Oslo Pensjonsforsikring.

Eiendommen består i dag av rundt 35.000 kvadratmeter og skal etter planen utvides med rundt 10 000 nye kvadratmeter.

Prosjektet har en total investeringsramme på rundt 1,5 milliarder kroner, inkludert byggets inngangsverdi. Utleiegraden i prosjektet er per dags dato på rundt 67 prosent.

Det er arkitektbyrået MAD Arkitekter som står bak.Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere