NA24.no

Bygger overskudd i Veidekke

Gode tider i norsk byggebransje gir penger i kassen for Veidekke.

Veidekke melder om gode tider. Resultat før skatt øker fra 208,5 millioner kroner andre kvartal i fjor til 241,5 millioner kroner i år. Samtidig ser fremtiden lys ut, ordrereserven er på hele 15,5 milliarder kroner.

NA24 - din næringslivsavis

- Årets andre kvartal ble totalt sett meget sterkt for konsernet, på tross av skuffende prosjektavvik i Danmark og til dels i Sverige, sier konsernsjef Terje R. Venold, som legger til at resultatforbedringen var på hele 16 prosent, i tillegg er entreprenørvirksomhetens ordrereserve styrket med 26 prosent i forhold til samme periode i fjor

Hyggelig i Norge
Omsetningen økte med over 700 millioner til 4,792 milliarder kroner fra andre kvartal i fjor. Driftsresultat endte på 212 millioner, opp 36 millioner kroner fra i fjor.

Det er særlig resultatregnskapene i Norge som er hyggelig lesning. Veidekke melder om en resultatmargin på 5,8 prosent i Norge, økte volumer og en ordrereserve på ove ti milliarder kroner, opp tre milliarder fra i fjor.

Negativt i Danmark
Virksomheten i Danmark trekker derimot ned. To problemprosjekter på Sjælland ga et negativt resultat i andre kvartal på 45,6 millioner kroner. I Sverige er det derimot en positiv utvikling.

- Selv om vi venter en lavere vekst sammenlignet med de siste årene, er utsiktene for internasjonal økonomi og for Skandinavia fortsatt gode. Det ligger derfor til rette for et fortsatt godt bygg- og anleggsmarked i andre halvår 2007 og i 2008, sier Venold i en børsmelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere