NA24.no

Bygger til gull

Sist oppdatert:
Bygg- og anleggselskapet AF Gruppen går godt, men venter dårligere tider i boligmarkedet.

AF Gruppen var ute med resultater for andre kvartal mandag morgen. Tallene viser at aktiviteten i norsk økonomi gir klingene mynt i kassen for anleggsindustrien.

NA24 - din næringslivsavis

I andre kvartal fikk AF Gruppen et resultat før skatt på 47,4 millioner kroner av en omsetning på 1,3 milliarder kroner. I samme kvartal året før var resultat før skatt på 36,6 millioner kroner av en omsetning på 1 milliard kroner.

Driftsresultatet var på 53,6 millioner kroner i andre kvartal, mot 37,8 millioner kroner i samme kvartal året før.

- Det var særlig AFs servicevirksomhet som bedret resultatene i første halvår. Forretningsområdet Services, som blant annet består av rivevirksomhet offshore og onshore, mer enn tredoblet resultatet samtidig med en kraftig vekst i omsetningen. Konsernets forretningsenheter innenfor Construction viste også sterk vekst i både omsetning og resultat. Her er det spesielt byggvirksomhetene i Østfold og Sverige som står for resultatforbedringene.

AF Gruppen skriver at boligmarkedet er konjunkturavhengig og har utviklet seg meget positivt i høykonjunkturen vi har hatt i Norge de siste årene. Markedet i 2005 og første halvår i 2006 har vært preget av høye priser og stabil igangsetting av nye prosjekter.

Nå venter selskapet at veksten i boligmarkedet vil avta noe mot 2007. AF Gruppen venter imidlertid at det vil komme vekst i markedet for nye yrkesbygg. Her forventes jevn tilvekst av nye byggeprosjekter i perioden frem til 2007.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere