NA24.no

Bygger ut Gardermoen

(Avinor)
Sist oppdatert:
Avinor-styret har vedtatt å bygge ut terminal 2 ved Oslo lufthavn Gardermoen.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Den nye løsningen innebærer en ny nord-sydorientert pir som tar utgangspunkt i nåværende løsning og er integrert med dagens sentralbygning. Endelig vedtak om utbygging forventes å bli gjort tidlig i 2009, skriver Avinor i en pressemelding.

NA24 - din næringslivsavis

Ny terminalbygning, terminal 2, som styret tidligere har vedtatt, vil ligge i tilknytning til jernbanestasjonen vest-sydvest for dagens terminalbygning og være integrert med denne. Når terminal 2 står ferdig utbygd med den nye pirløsningen, vil det gi en kapasitet på opp mot 35 millioner passasjerer per år. Etter planen skal første byggetrinn med en kapasitet på 27 til 28 millioner passasjerer, stå ferdig i 2012.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

- Den løsningen som er valgt er et resultat av en grundig prosess, sier konsernsjef Sverre Quale Avinor.

- I løpet av prosessen har mange alternativer vært vurdert og ulike høringsinstanser kommet med sine syn, og vi mener den valgte løsningen på en god måte ivaretar de ulike hensyn vi må ta.

Veksten ved Oslo Lufthavn har vært betydelig de siste årene, og er langt større enn de prognosene som tidligere har ligget til grunn for trafikkutviklingen. Antall passasjerer ved Oslo Lufthavn var i 2007 19 millioner, en økning på nærmere 8 prosent fra året før.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere