NA24.no

Bygger verdens største fabrikk

Sist oppdatert:
Etter å vurdert over 200 mulige steder, har Rec bestemt seg for å satse på ny solcellefabrikk i Singapore.

Solcelle-giganten skal bygge en fabrikk med produksjonskapasitet på opp mot 1,5 GW og vil omfatte både waferproduksjon, celle- og modulproduksjon, ifølge en pressemelding.

NA24 - din næringslivsavis

Samtidig leverer REC sine kvartalstall. Analytikerne hadde skyhøye forventninger, men solcelleselskapet klarte ikke å innfri.

LES MER: REC klarer ikke innfri

Lang prosess
Beslutningen kommer etter en prosess som har tatt ni måneder, involvert over 200 mulige lokasjoner for den nye fabrikken, omfattende finansiell gjennomgang av et tyvetalls selskaper og forhandlinger med en håndfull av dem. Til slutt landet Rec på Singapore.

- Utviklingen av denne fabrikken vil gjøre det mulig for oss å fortsette å utvide på en kostnadseffektiv måte, og det vil støtte Recs ambisiøse kostnadsmål, sier Rec-sjefen Erik Thorsen.

Tre milliarder euro
Totalt kommer det til å investeres mer enn tre milliarder euro de neste fem årene i fabrikken, som vil kunne sysselsette så mange som 3000 personer.

- Singapore hadde en uttalt og spennende visjon om å utvikle sol-industrien som en nøkkel til vekst i økonomien. Vi er veldig glad for å ha fått muligheten til å bygge dette industrikomplekset i Singapore, sier Thorsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere