Stortinget er i ferd med å sluttføre et gigantsøksmål mot mot det rådgivende ingeniørselskapet Multiconsult. Søksmålet er på 125 millioner kroner.

Selskapet tilbakeviser alle påstander om grov uakstsomhet i den mye omtalte byggeskandalen, skriver Dagens Næringsliv. De mener også Stortinget har regnet feil og tilbyr å betale ni millioner kroner, som er en kontraktfestet erstatning.

– Det har vært viktig for meg å sette meg grundig inn i byggesaken. Men foreløpig vil jeg ikke kommentere planene om søksmål mot Multiconsult eller den totale kostnadsrammen, før den eksterne kvalitetssikringen av tallgrunnlaget foreligger i april, sier stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen (H) til avisen.

Multiconsult har vært Stortingets rådgiver i prosjekteringen av byggesaken.

Foreøpig har den endt med en prosjektert budsjettoverskridelse på 2,3 milliarder kroner. Det førte også til at forrige stortingspresident Olemic Thommessen (H) mistet jobben. Før dette hadde også Stortingets direktør Ida Børresen blitt tvunget til å trekke seg.

- (...). Vi bestrider sterkt påstandene om grov uaktsomhet, sier kommunikasjonsleder Gaute Christensen i Multiconsult til Dagens Næringsliv.

Les også: - Byggeskandalen fremstår som det glade amatørskap

I februar 2016 tildelte Nettavisen Stortinget den lite prestisjefylte «Sløseriprisen». Den gangen var budsjettsprekken på 300 millioner kroner.

Verken Thommessen eller Børresen ville ta imot prisen fra Nettavisen og Skattebatalerforeningen.