NA24.no

Byggma rammet av nedturen

Byggevareprodusenten merker nedgangen i byggebransjen.

Nedgangen i boligmarkedet rammer byggevareprodusenten Byggma.

NA24 - din næringslivsavis

- Konjunkturnedgangen i byggevaremarkedet i 2008 har så langt vært større enn forventet. Styret forventer at aktiviteten i det nordiske nybyggmarkedet fortsatt vil bli redusert og at det lave aktivitetsnivået ikke vil være av kortvarig karakter. Styret forventer allikevel at konsernets totale aktivitetsnivå vil holde seg på nåværende nivå ut 2008, skriver selskapet i sin resultatpresentasjon.

Før skatt fikk de et resultat på 0,7 millioner kroner, noe som er en forverring fra 24,3 millioner kroner i tredje kvartal i fjor. Økt gjeld med tilhørende høyere rentekostnader gir lavere resultat, men kostnadene øker også.

Driftsresultatet ble halvert til 14 millioner kroner fra 31,3 millioner kroner i tilsvarende periode i 2008, mens salgsinntektene steg til 430,2 millioner kroner fra 425,2 millioner kroner.

Ved utgangen av kvartalet lå likviditetsreserven på 38,2 millioner kroner, en nedgang på 35,1 millioner kroner fra starten av året.

Selskapet skriver i sin resultatrapport at det er stor usikkerhet knyttet til markedsutviklingen innen byggevarer i alle land hvor Byggma selger sine produkter. Den internasjonale finanskrisen rammer selskapet etter at rentenivået har stor betydning for igangsetting av nybygg.

Nå har de redusert produksjonen i både Norge og Sverige.

- Konsernet har gjennomført betydelige investeringer de senere årene, men fremover forventes investeringsnivået å bli redusert. Det forventes at resultatet i 2008 vil bli vesentlig lavere enn i 2007, skriver selskapet.

Styret mener konsernet står godt rustet til å møte de markedsmessige utfordringer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere