NA24.no

Byr børsen opp til dans

Sist oppdatert:
Oppkjøpsforsøk preger børsmorgenen i Oslo.

Oslo Børs fortsetter oppturen fredag morgen. Hovedindeksen stiger 0,20 prosent til 503,15 poeng i morgentimene.

NA24 - din næringslivsavis

Oppgangen kommer etter at både de amerikanske og asiatiske aksjene viser storform. I Asia ble aksjene løftet av ny oppgang i råvaremarkedet og ligger an til å avslutte uke med en oppgang på 2,9 prosent. Les mer: Råvarer i vinden

I USA har oppkjøp og fusjoner er igjen satt fokus på prisingen av selskapene. Oppkjøpsforsøkene blir gjennomført med en betydelig premie, og det setter investorene pris på. Les mer: Amerikansk børsjubel

DeepOcean får mye av oppmerksomheten etter at det amerikanske offshoreselskapet Trico Marine har varslet at de kommer til å legge inn et bud på 32 kroner per aksje. De har allerede sikret seg 51,5 prosent etter å ha kjøpt aksjer og tegnet seg i en rettet emisjon mot selskapet. Det varslede budet sender DeepOcean-aksjen opp 27,60 prosent til 31,90 kroner.

Ledelsen og storaksjonær Johannes Østensjø har allerede solgt sine aksjer til Trico Marine. Det samme har Skagen Fondene. Styret i DeepOcean anbefaler kontant budet fra amerikanerne.

Les mer: Vil kjøpe norsk selskap

Yara faller 1,05 prosent til 426 kroner. Handelsbanken og Carnegie er det største nettoselgerne fredag morgen.

StatoilHydro stiger forsiktige 0,30 prosent til 203,10 kroner. I oljemarkedet er det nå juli-kontrakten for nordsjøolje som gjelder. Denne kontrakten stiger 0,56 prosent til 123,32 dollar fatet.

Prosafe faller 36,11 prosent til 58,40 kroner. Selskapet går uten rett til utbytte på 893 millioner dollar totalt. Utbytte blir utbetalt i form av aksjer i Prosafe Production, og totalt får aksjonærene i Prosafe 90,1 prosent av aksjene i Prosafe Production.

Det kanadiske oljeselskapet Questerre opplyser at partneren Talisman Energy Canada skal bore de tre opsjonsbrønnene i St. Lawrence Lowlands i provinsen Quebec. Aksjen stiger 9,20 prosent til 19 kroner.

InterOil blir sendt opp 6,27 prosent til 30,50 kroner etter at de fikk sving på driften i første kvartal. Les mer: InterOil i pluss på driften

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere