NA24.no

Byr opp Statoil til miljøsamba

Sist oppdatert:
Har inngått strategisk samarbeid med Petrobras innen biodrivstoff.

Brasils president Luiz Inacio Lula da Silva er på Norgesbesøk og har med seg en delegasjon fra det lokale næringslivet. I løpet av oppholdet har Statoil funnet sammen med det brasilianske oljeselskapet Petrobras. Sammen skal de samarbeide innen leting og utvinning samt biodrivstoff.

NA24 - din næringslivsavis

Konsernsjefene Helge Lund og José Sergio Gabrielli de Azevedo har undertegnet en prinsippavtale innen dette området. Fra før har selskapene flere samarbeidsprosjekter innen undersøkelse og produksjon i Brasil, Angola, Nigeria og i Mexicogolfen. I oktober 2003 inngikk partene også et teknologisamarbeid som blant annet omfatter boring, leting og undervannsoperasjoner.

Klikk og se intervjuet fra TV 2 Nyhetskanalen.

189926

Se flere saker fra NA24-TV her

Store ambisjoner
Samarbeidet innebærer at de skal utforske flere muligheter for forretningsutvikling innen olje- og gassvirksomhet, i og utenfor Brasil.

– Statoil og Petrobras har store ambisjoner for internasjonal vekst. Samarbeidsavtalen gir selskapene nye strategiske muligheter for å nå målene, sier konsernsjef Helge Lund i Statoil.

Utvikler alternativ
Satsingen på bioetanol skal også resultere i teknologiutvikling og sertifiseringskrav av biodrivstoff som et reelt alternativ til fossilt drivstoff.

– Gjennom et samarbeid med Petrobras vil vi vinne nye erfaringer fra et av verdens mest utviklede biodrivstoffmarkeder, sier Lund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere